Hagbyholm

Do Zaire

E. Zaire (76p)-Xaquiro (80p)
Ras: Lusitano (registrerad och avelsgodkänd i portugisiska APSL med 73,5 p, högst bedömd i Sverige med bla 8,0 för skritt, trav och galopp som dessutom tränar och har meriter i svår dressyr)

Höjd: 167 cm
Född: 2008
Heterozygot för skimmel (nedärver även färg!), Friröntgad extremiteter, rygg och halskotpelare.
*Ridbarhet-Hållbarhet-Temperament*

Om Do Zaire:
Söker du en jämn och högt avelsgodkänd lusitanohingst av lagom storlek som gör alla rörelser upp till GP dressyr, frisk, sund och hållbar med ett underbart temperament, dvs en individ som kan ridas av alla åldrar?!

Då är Do Zaire vad du söker till ditt sto! Ta tillfället i akt att tillverka din egna drömhäst då han endast kommer erbjudas till avel i Sverige år. Han är en sann drömhäst “alla kategorier” och ett sant nöje att rida och hantera dagligen. Alla borde få möjlighet att njuta av en ridhäst som Do Zaire oavsett mål, disciplin och ambitionsnivå med ridningen. Do Zaire är en positiv och glad ridhäst de flesta söker och drömmer om- en häst du rider med ett leende på läpparna varje dag!


Do Zaire har redan visat sina kvalitéer som avelshingst (med god fertilitet) genom bla sin, i Portugal kände lusitanoson, “Indío”, samt ett flertal andra fina avkommor där han tycks nedärva en mycket god typ, bra bakben, lätt för samling och ett mycket härligt temperament och ridbarhet.  Bakåt i stammen finns många välkända, välrenommerade och meriterade lusitanohingstar som rekommenderas av APSL för dressyravel.


Do Zaire erbjuds på färsk semin ENDAST under 2023 till friska och sunda ston av ALLA raser (ej enbart ston av iberiska raser som PRE och Lusitano)!
Man kan beställa Do Zaire på AI (färsk semin på hemmastation Hagbyholm) och TAI (färsk, kyld transportsperma) samt FAI (fryst) som skickas direkt från Portugal. 

För fryst semin kontakta för separata villkor.
Bokningsavgift: 1000 kr (ex moms) (50% rabatt tom 15/4) samt språngavgift 3500 kr (ex moms) däreftertre valbara alternativ. 

Välj det alternativ som passar dig som stoägare bäst :
*45-dygs dräktighetsavgift: 7500 kr (ex moms)
*90-dygns dräktighetsavgift: 8000 kr (ex moms)
*Levandefölavgift: 10 000 kr (ex moms)
Vid fler än ett sto, hör av er för mängdrabatt !
*All info om samlings- packavgifter samt stationskostnader, veterinär avgifter som tillkommer för stoägare finns under seminstationens prislista hagbyholm.com


Varmt välkommen med din förfrågan!Kontakt:
Klara Stenmark , 070-6479714
kluttra@hotmail.com